|
|
 |
|
nwolfe

Pridružio: 07 Maj 2008 Poruke: 24
|
|
 |
|
 |
|
Poslao: Pet Jul 17, 2009 2:24 pm Naslov: Prehlada poremetila treninge... |
|
|
Pozdrav
Nisam bio siguran gde da postavim ovu temu, ali mislim da joj je ovde pravo mesto, pošto je problematika pre svega vezana za tok treninga.
Kao prvo, nalazim se u trećoj (od deset) nedelji treninga za polumaraton - jednog programa koji sam izabrao nakon dosta guglanja po raznim sajtovima i pozitivnih kritika:
http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-244--9369-7-1X2X3X4X5X6X7-8,00.html
(štamparska je greška u programu, sreda je u stvari četvrtak , da ne bude zabune)
Elem, za sada je sve dobro išlo, međutim u ponedeljak me uhvatila neka kao kijavica, ništa strašno, u utorak odlučim da odradim trening (naravno, po ovakvom vremenu kasno uveče) jer sam se dobro osećao, međutim, nekih sat posle treninga temperatura 38,5, i manje-više me je držala i preko noći (blago je padala).
Sutradan kod lekara - za svaki slučaj, da vidim da nije onaj gripu u pitanju - ustanovili su da verovatno nije, ali da najverovatnije imam bakteriološku infekciju - te sam dobio standardne preporuke - mirovanje, puno tečnosti, kao i antibiotike.
Temperatura se još taj dan povukla, i dalje imam blagu upalu nosa/ždrela, ali ne kašljem, normalno dišem... znam da ne bi trebalo da trčim, tako mi je i doktor rekao, bar desetak dana, dok traje terapija,...
Šta da radim? Mislim, čak i ako bih prekršio doktorovu naredbu, definitivno ne bih trčao po programu, nego bih radio neke slabije treninge... Ali ne znam da li je bolje i to, ili baš skroz da mirujem...
Kako da se posle vratim u ciklus treninga? Znam da nakon pauze ne smem da nastavim planiranim intenzitetom.... Da odustanem od ovog polumaratona? Mislim, baš imam želje da ga trčim! (6. sept, Budimpešta) Šta biste vi radili na mom mestu?
Pozdrav |
|