trcanje.info trcanje.info
Forum o trčanju, mršavljenju, ishrani i svemu vezanom za rekreativno i takmičarsko trčanje
trcanje.info
FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  ProfilProfil  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  Proveri privatne porukeProveri privatne poruke  PristupiPristupi 

Problem tokom trcanja.

Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati    trcanje.info forum -> Kako trčati
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
mare2009

Pridružio: 15 Jul 2009

PorukaPoslao: Pon Jul 20, 2009 1:16 pm    Naslov: Problem tokom trcanja. Odgovoriti sa citatom

Poslusao sam vas savet da za duge distance treba dodirivati podlogu celim stopalo a ne trcati na prste i izuzetno mi je pomoglo,sada vise mogu da istrcim i lakse mi je ,nemam vise bol u listu.Ali neki put me zaboli levi list a desni ne pa mi cudno nzm sta da radim.
Autor Poruka
Mmilos

Pridružio: 19 Nov 2009

PorukaPoslao: Čet Nov 19, 2009 1:11 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ako bi mogao neko da mi kaze sta znaci kada trnu ruke prilikom trcanja?Dakle,ne samo sake,nego ruka od lakta na dole.
To je pocelo da mi se desava prvi put na polumaratonu,ali i kasnije, kada god trcim vise od 5km a forsiram malo jaci tempo.
Ponekad to budu obe ruke,a nekad samo jedna.
Pri tome se desava da imam sasvim dovoljno vazduha u plucima,tj. ne oseca se neko posebno opterecenje.Konkretno na ovogodisnjem polumaratonu sam bio sasvim svez na cilju,cak nisam imao ni upalu misica(sto je za mene prvi put)

Ja sam to pripisao visku mase koji sam stekao,posto bitno manje treniram nego ranije,i da ima nekakve veze sa srcem i neupumpavanjem dovoljno krvi,ali to je samo laicka pretpostavka.

Da napomenem da trcim i bavim se i drugim sportovima,rekreativno,vec 15-ak godina,i ne pravim greske tipa da mislim da sada kad manje radim treba da imam isti tempo i distancu kao nekada.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Autor Poruka
Vuja
Veoma aktivan učesnik

Pridružio: 31 Mar 2008

PorukaPoslao: Ned Nov 22, 2009 10:30 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

kad trne ruka, znači cirkulacija krvi se negde prekida, u tvom slučaju zbod savijenih ruku u laktovima. To može nastati i zbog majice dugih rukava.
Pokušaj u toku trčanja da povremeno ispraviš ruke, da krv procirkuliše, na primer na svaki minut...
Mmilos

Pridružio: 19 Nov 2009

PorukaPoslao: Pon Nov 23, 2009 9:16 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Hvala Vujo!
Nazad na vrh
Autor Poruka
peki

Pridružio: 11 Apr 2009

PorukaPoslao: Pon Mar 08, 2010 7:33 pm    Naslov: Re: Problem tokom trcanja. Odgovoriti sa citatom

mare2009 ::
Poslusao sam vas savet da za duge distance treba dodirivati podlogu celim stopalo a ne trcati na prste i izuzetno mi je pomoglo,sada vise mogu da istrcim i lakse mi je ,nemam vise bol u listu.Ali neki put me zaboli levi list a desni ne pa mi cudno nzm sta da radim.

iste probleme sam i ja imao trcao sam na prstima i vise se list noge opterecuje nisam mogao da istrcim puno,i svi su mi govorili straiji maratonici da trcim na prstima i tako na 3km pocinje da me boli samo leva noga(list)i sada ja trcim i kada ostenim da me boli nekako pocinje da menjam gazenje i trcao sam nekako pre 7dana jedan covek mi je pokazao vezba neke naravno rekao mi je da vezbe radim sa 10x100+1km pre i jedan posle a vezbe su jedno 20-30metara i radi se podignuta kolena i to na prstima,onda ista ta vezba ali ide svaka druga noga (ne mogu lepo da objasnim ) a posle toga ide da nogama zabacujete unazad isto 20-30 m i opet isto na svaku cupkanje ako nadjem clip na netu postavicu i kako sam poceo da radim vezbe ja sam radio to uvece po malo da bi bolje uvezbao posto za 2nedelje da mu se opet javim da vidimo napredak i ja tako po malo uvece u sobi uradim,a juce sam trcao 16km i ni u jednom trenutku nisam imao prbolea sa listom pogtovo sto sam trcao 1put 16km ...
9.5km-48:32

4,5km-22:20

21,15km 1'57'37

Prodajem Ascis Nimbus 10 44/5cm ili 28/5
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati    trcanje.info forum -> Kako trčati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu