|
|
 |
|
*jezebel*
Pridružio: 04 Avg 2009 Poruke: 4
|
|
 |
|
 |
|
Poslao: Čet Jan 14, 2010 4:42 pm Naslov: |
|
|
| igorf :: | Da li neko od vas ima simptome ukočenosti/bola u ahilovim tetivama samo ujutro kad se probudi? Obično popusti nakon desetak koraka?
Neki savet? Da brinem ili ne?
@Sanja013, i ja sam tražio rastirku po apotekama, ali ju nisam našao, našao sam konjski balzam, toga verovatno ima svuda, ne znam šta je bolje od te dve stvari. |
radije odi doktoru. to ti je klasican simptom kod problema s ahilovim tetivama. uglavnom zapocne kao jutarnja bol koja poslije prodje. nemoj se neko vrijeme naprezati i pokusaj napraviti balans izmedju odmaranja i istezanja. preporucaju se oni silikonski ulosci ispod pete. za cirkulaciju namaci noge s etericnim uljem ruzmarina, mozda i da malo masiras okolo, do ostecenja tetive dolazi i zbog slabije cirkulacije u tom podrucju. nabavi bolje patike ako ove nisu prilagodjene tvojim nogama. meni je to pocelo prije par godina dok sam redovno trcala (neadekvatna obuca za koju sam mislila da je adekvatna + pronator + spustena stopala + nesto kila viska + slabo razvijeni misici potkoljenice + nedovoljno dugo istezanje + volim trcanje po asfaltu... = eto t' vraga), al' sam zanemarivala jer, iskreno, onda nisam ni znala sta je to ahilova tetiva. poslije se pogorsalo. ja sam iz raznoraznih razloga prestala sa trcanjam (ne trcim vec vise od godinu dana, samo sam se par puta zaletjela malo za dusu) i nabila 20 kg, a sad mi je jos gore zbog tezine koja nije uzrok, ali definitivno otezava stanje i moglo bi se rec' da sam upala u zacarani krug. imam i kalcifikat na tetivi. nedavno sam nabavila orbitrek pa cu se pokusati ojacati na njemu. inace, privatni ortoped mi je preporucio istezanja i voznju biciklom, ali svejedno cu jos otici bolnickom da iskljucimo neke degenerativne promjene i vidimo je li mi potrebna fizioterapija.
mislim... ne bih da te plasim, ali bolje to rjesavati u pocetku nego poslije kad se zahukta. meni nije problem samo jutarnja bol kad jedva teturam do wc-a, vec i malo zustrije i duge setnje, kao i dugo stajanje.
btw, prije ustajanja ujutro malo u krevetu razgibaj stopala i protegni noge, bit ce ti lakse.
jao, kako me srce boli kad vidim ljude kako trce vani, nekad mi dodje da zaplacem, nevjerojatno kako mi fali.  |
|